Oud-Almeerder in Cambodja: 'Controle op corona vrij pittig'

ALMERE • Wo 12 augustus 2020 | 10:23 • Woensdag 12 augustus 2020 | 10:23

De grenzen van Cambodja zijn nog dicht, als gevolg van de coronamaatregelen. Je kunt het land nu alleen binnenkomen met het vliegtuig op een zakelijk visum. Toeristen zijn niet welkom. Dat heeft ook gevolgen voor oud-Almeerder Peterhans Koperberg. Hij woont sinds een aantal jaar in het Aziatische land.

Koperberg had een guesthouse in Siem Reap. Hij moest deze sluiten, omdat er door de coronamaatregelen geen toeristen meer kwamen. Afgelopen week heeft hij alles afgerond, onder meer met de laatste salarisbetalingen en een controle van de belasting.

Nieuwe baan
Inmiddels is de oud-Almeerder in Pnom Penh begonnen aan een nieuwe baan als sales- en marketingmanager bij Telio. Dat is een bedrijf dat communicatie voor justitiële inrichtingen verzorgt. Om een drukke periode af te ronden, heeft Koperberg eerst een week vakantie in eigen land, op het eiland Koh Rong Samloen.

'Controle op corona is vrij pittig'
Vanuit Nederland wordt Cambodja aangeduid met code oranje: alleen naar dit gebied reizen als het noodzakelijk is. "De controle op corona is vrij pittig. Dat moet ook wel, want de zorgvoorzieningen laten wel te wensen over. Dus als er echt een uitbraak komt, dan is er een groot probleem. Nu is het controleerbaar", aldus Koperberg.

Uitgesteld Cambodjaans nieuwjaar
In Cambodja wordt in april het nieuwjaar gevierd, maar die feestelijkheden gingen dit jaar niet door. Het hele feest is verschoven naar volgende week. Veel Cambodjanen zijn dan vrij en gaan op pad. Om de drukte voor te zijn, geniet Koperberg nu alvast van een paar dagen vakantie. "Op Koh Rong Samloen is niet zoveel te doen: boek lezen, beetje snorkelen en kajakken. Gewoon even rustig aan."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel