Lelystad kan uitbreiding gevangenis vergeten

LELYSTAD • Za 15 augustus 2020 | 9:18 • Zaterdag 15 augustus 2020 | 9:18

Lelystad kan extra werkgelegenheid in de gevangenis vergeten. Er zouden bij de Penitentiaire Inrichting (PIL) aan de Larserdreef extra beveiligde cellen worden gebouwd, maar die gaan naar Zeeland. Die provincie krijgt compensatie omdat de marinierskazerne niet naar Vlissingen komt.

Dat zegt PIL-directeur Ruut Bernsen in "Het Gesprek" dat dit weekend wordt uitgezonden op tv.

De gevangenis in Lelystad bestaat 25 jaar en wordt gemoderniseerd, vertelt Bernsen. Zo wordt analoge tv digitaal en wordt het luchtverversingssysteem vernieuwd.

Luchtplaatsen verplaatsen
De 65-jarige gevangenisdirecteur is ook bezig met het verplaatsen van de luchtplaatsen. Die zijn nu nog bij de muur, maar daarover werden steeds vaker pakketjes met drugs of telefoons gegooid. Reden voor Bernsen om een hek langs de gevangenismuur te plaatsen.

De luchtplaatsen zouden medio september worden opgeleverd maar dat wordt een maand later. De extra tijd is nodig om de grond met grote hopen zand te laten inklinken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel