PvdA wil vijf miljard investeren in Lelylijn

FLEVOLAND • Di 18 augustus 2020 | 12:38 • Dinsdag 18 augustus 2020 | 12:38

De landelijke PvdA wil vijf miljard investeren in de Lelylijn. Dat is de snelle treinverbinding die Amsterdam en Groningen via Lelystad en Emmeloord moet verbinden. In een investeringsplan schrijft de partij dat het Noorden zo economisch een stuk dichter bij de Randstad komt te liggen.

"Bedrijven in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe hebben baat bij de Lelylijn en het wordt aantrekkelijker om in het Noorden te wonen", schrijft de PvdA. "We willen samen met Duitsland werken aan betere verbindingen met Bremen en Hamburg."

De treinverbinding wordt al jaren besproken. Vorig jaar hebben Provinciale Staten van Flevoland zich aangesloten bij de lobby voor de spoorverbinding. Dit jaar sloten de Friese Staten zich aan. Ook gemeenten als Urk, Noordoostpolder en Lelystad zetten zich in om de Lelylijn op de Haagse agenda te krijgen.

Volgens een haalbaarheidsonderzoek van de provincie Friesland zou de Lelylijn dagelijks 22.500 reizigers gaan verwerken. De aanleg zou tussen de 4,3 en 6,4 miljard euro gaan kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel