Almeerder proefkonijn op een van de eerste internationale cruises sinds corona

ALMERE • Ma 7 september 2020 | 14:35 • Maandag 7 september 2020 | 14:35

Almeerder Stefan Driehuijs zit als proefkonijn op een van de eerste internationale cruises sinds de lockdown. Door de coronacrisis kwam het verkeer van cruiseschepen een paar maanden terug letterlijk stil te liggen. Inmiddels begint ook dat langzaam weer op te starten. Driehuijs mag op het Duitse cruiseschip Mein Schiff uittesten hoe een cruise in tijden van corona bevalt.

De Almeerder werkt bij een Amsterdamse touroperator en is ook aan boord om een videoverslag te maken over hoe het op een schip gaat ten tijden van corona. Bijvoorbeeld dat iedereen voor het aan boord gaan een negatieve coronatestuitslag moet laten zien, en dat er aan boord een mondkapje gedragen moet worden.

"Dat zijn allemaal maatregelen waar je toch wel heel eventjes over na moet denken, zeker als je op zo'n schip aan boord loopt en je toch het vakantiegevoel wilt, maar eigenlijk ging het na een halve dag wel mee in je dagelijkse ritme", vertelt Driehuijs.

Hij was zelf vooral benieuwd of er ook gewoon entertainment aan boord zou zijn. En dat was inderdaad het geval. Zo was er een optreden van een soulzangeres en konden de opvarenden kijken naar een goochelshow. "Dus er was echt wel heel veel reuring en belevenis aan boord."

Een Noorse rederij begon als eerste weer met internationale cruises. Dat resulteerde direct in veertig bevestigde coronabesmettingen bij twee vaarten. Driehuijs maakt zich daar in dit geval geen zorgen om. "Er zijn heel veel strikte maatregelen en iedereen wijst je daar ook op."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel