Elburg stuurt Flevoland pittige brief over Elburgerbrug

FLEVOLAND • Vr 11 september 2020 | 15:34 • Vrijdag 11 september 2020 | 15:34

De gemeente Elburg heeft een pittige brief geschreven naar de provincie Flevoland. In de gemeente heerst veel ongenoegen over de mankementen van de Elburgerbrug. Volgens de Gelderlanders zijn er veel werkzaamheden en is de brug te vaak dicht. Dat er tijdens de laatste werkzaamheden zelfs een dag niet gewerkt werd, valt helemaal verkeerd.

In de brief somt het college van Elburg op dat de brug in 2015, 2017, 2018 en deze maand afgesloten was vanwege werkzaamheden. In totaal was de brug daardoor zo'n zeven weken dicht. Het college is in het bijzonder gepikeerd over een dag waarop de brug gesloten was voor werkzaamheden zonder dat er werd gewerkt. Volgens de Elburgers lag het werk stil omdat er geen freesmachine was gehuurd en die ook nergens meer te krijgen was.

Voor Elburgers is de brug de enige snelle verbinding met de provincie Flevoland. Als automobilisten over de Roggebotsluis bij Kampen of het Aquaduct Veluwemeer bij Harderwijk gaan moeten ze daar al snel een half uur voor omrijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel