Hoger beroep in zaak Rode Klif

LELYSTAD • Do 17 september 2020 | 7:49 • Donderdag 17 september 2020 | 7:49

Een van de veroordeelden in de Rode Klif-zaak in Lelystad gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Dat laat zijn advocaat weten.

De rechter legde vorige week beide verdachten in de zaak 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging op. De twee mannen kregen die straf voor het vermoorden van een 72-jarige ex-tbs'er in zijn appartement aan Het Rode Klif. Slachtoffer en daders kenden elkaar uit de Oostvaarderskliniek in Almere.

Voorbedachten rade
De rechtbank oordeelde vorige week dat er sprake was geweest van voorbedachten rade. Maar Jan-Jesse Lieftink, advocaat van verdachte Michel B., vindt dat moord onvoldoende bewezen is en dat de opgelegde straf daarom te hoog is. Volgens hem blijkt bovendien uit alles dat zijn cliënt gebaat is bij een snelle tbs-behandeling. De man zou daar niet eerst twaalf jaar op moeten wachten. Een verzoek van Lieftink om de tbs sneller te laten ingaan, werd niet overgenomen.

Het Openbaar Ministerie stelde vorige maand overigens tijdens een zitting ook dat de twee verdachten geen vooropgezet plan hadden om hun slachtoffer te doden. Maar de rechtbank zag dat anders en oordeelde dat er sprake was van moord.

Het is op dit moment nog onbekend wanneer het hoger beroep precies is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel