Bewoners Oostvaardersdiep moeten ver omrijden door wegafsluiting

ALMERE • Do 17 september 2020 | 17:54 • Donderdag 17 september 2020 | 17:54

Bewoners van het Oostvaardersdiep zijn boos op de gemeente Almere. De Grote Vaartweg is een maand afgesloten. Het gevolg is dat bewoners kilometers moeten omrijden. De weg is namelijk een belangrijke verbinding om naar de rest van de stad te gaan.

De Grote Vaartweg is van 14 september tot 16 oktober afgesloten, omdat het asfalt moet worden vervangen. Voor buurtbewoner Marijke Herfst betekent dat omrijden. "Ik werk in Almere Buiten. Dat is normaal zeven kilometer. Nu moet ik 24 kilometer omrijden." Ook voor Catharina Meijer is de afsluiting een groot probleem. Zij moet het personeel van haar schoonmaakbedrijf vervoeren: "Ik moet soms drie keer per dag naar Almere Buiten om personeel te brengen en halen." Voor Meijer het gevolg dat ze drie keer per dag moet omrijden.

Fietsen wel toegestaan
Fietsers mogen wel langs de wegafsluiting. Buurtbewoner Pia Barentsen heeft de gemeente gevraagd of er ook geen uitzondering gemaakt kan worden voor de bewoners van het Oostvaardersdiep. "Ik heb het belang aangegeven van woon-werkverkeer boven recreatief fietsverkeer." Volgens Barentsen vindt de gemeente dat geen goed plan.

Een andere optie is het Wout Wagtmanspad tijdelijk openstellen voor omwonenden. Marijke Herfst heeft dat zelfs voorgesteld aan de gemeente. Maar een houten bruggetje waar de auto’s dan overheen moeten, blijkt niet geschikt.

Niet ingelicht
Wat de bewoners eigenlijk nog het meest steekt is dat de gemeente de vijftien huishoudens van het Oostvaardersdiep niet van tevoren heeft ingelicht over de wegafsluiting. Volgens Pia Barentsen kennen de medewerkers die de plannen maken de situatie niet goed. Aan een schadevergoeding vanwege de kosten voor het omrijden, begint onderneemster Meijer niet. "Ze houden toch geen rekening met ons."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel