Burgemeester Adema: Faillissement ziekenhuis was dieptepunt

LELYSTAD • Di 22 september 2020 | 6:00 • Dinsdag 22 september 2020 | 6:00

Het faillissement van het ziekenhuis in 2018. Dat noemt Ina Adema als dieptepunt in haar tijd als burgemeester van Lelystad. Ze is bang dat elders in Nederland zo weer een ziekenhuis zou kunnen omvallen. Er zou volgens Adema een nationale visie moeten zijn om met dit soort gebeurtenissen om te gaan.

Adema is de nieuwe commissaris van de Koning van Brabant en neemt afscheid van Lelystad. “Als ik straks aan landelijke tafels zit ben ik niet vergeten wat er in Lelystad is gebeurd met het ziekenhuis. "Streekziekenhuizen moeten in de streek zijn”, aldus Adema.

Ina Adema vertrekt als burgemeester en bezoekt samen met Omroep Flevoland drie plekken in de stad waar haar hart sneller van gaat kloppen. Deze keer is ze te gast in de Zuiderzeewijk en vertelt ze over de onderwerpen die haar bezig hebben gehouden in de afgelopen jaren.

Met Inzet Lukt Alles
In de Zuiderzeewijk is Mila Romijn actief met haar stichting ‘Met Inzet Lukt Alles’. Adema is enthousiast over deze stichting en bezoekt de tweedehands kledingwinkel van Romijn. “Ik ben hier vaker geweest en zie dat het winkeltje meer is dan alleen een plek waar mensen iets kunnen kopen. Het is ook een ontmoetingsplek. Mila doet met haar stichting heel veel goede dingen hier.” Juist een wijk als de Zuiderzeewijk moet extra aandacht blijven krijgen van de gemeente, maar ook van de landelijke overheid, vindt Adema.

Dit directe contact met mensen zoals Mila gaat Adema missen, vertelt ze. “Als commissaris van de Koning sta je wat verder van de mensen af. Natuurlijk ga ik op werkbezoek bij gemeentes. Ik hoop dan plekken zoals deze bij Mila te ontdekken. Soms, en dat is in Brabant nog veel sterker dan hier, kan je al betekenis aan een plek geven door er te komen als commissaris van de Koning."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel