Start bouw zorgvilla voor ouderen in de Landerijen

LELYSTAD • Wo 23 september 2020 | 21:50 • Woensdag 23 september 2020 | 21:50

De bouw van een woonzorgcentrum in de woonwijk Landerijen in Lelystad is begonnen. Op een terrein aan de Cannenburch en Brederode komt een bijna 12 miljoen euro kostende zorgvilla voor 32 mensen die intensieve zorg nodig hebben. Deze plaatsen zijn bedoeld voor mensen met dementie of lichamelijke klachten.

Daarnaast komen er nog 13 appartementen voor ouderen die zelfstandig willen wonen, maar wel hulp nodig hebben. Het gebouw is eigendom van Aedifica uit België. Een vastgoedonderneming die zich gespecialiseerd heeft in zorginstellingen. De zorg komt van Het Gouden Hart, een private speler in de Nederlandse seniorenzorgsector die deel uitmaakt van de Korian-groep. De groep telt meer dan 52.000 werknemers en 300.000 bewoners in zes Europese landen.

Het woonzorgcentrum dat op het hoogste punt zeven lagen telt, wordt eind volgend jaar opgeleverd. In het eerste kwartaal van 2022 zullen de eerste bewoners hun intrek doen. In de zorgvilla is ruimte voor 20 voltijdsarbeidsplaatsen. In de praktijk komen daar tussen de 35 en 40 mensen te werken.

Kavel in de wijk Landerijen waar gebouwd wordt

De kavel in de Landerijen is jarenlang een besmette plek geweest. In bijna 20 jaar tijd is daar vier keer geprobeerd iets van de grond te krijgen, maar telkens mislukten de plannen. Toen de wijk Landerijen werd ontwikkeld moest op die plek een iconisch gebouw komen, omdat het een entree van Lelystad was. Het laatste plan van bouwbedrijf Noordersluis, genaamd Brederstate, ging ook niet door. De onderneming ging vorig jaar failliet.

Ook bouw woonzorgcentrum in Almere
Aedifica laat ook bouwen in Almere. Aan de Kalenderweg in Buiten komt een complex voor 38 bewoners met 28 appartementen voor mensen die veel zorg nodig hebben en 10 appartementen voor mensen die zelfstandig willen wonen met hulp dichtbij. De zorg wordt geleverd door Lang Leve Thuis. Deze organisatie is al actief in Almere Haven en biedt kleinschalige zorg. Het centrum gaat naar verwachting begin 2022 open en kost 9 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel