Gemeente vervangt computers met verouderde Windows

ALMERE • Vr 25 september 2020 | 20:00 • Vrijdag 25 september 2020 | 20:00

De gemeente Almere heeft deze week 97 pc's vervangen die nog gebruik maakten van Windows 7. In totaal draaien er 150 computers nog op het verouderde systeem. De meeste daarvan werden gebruikt voor een opleidingsprogramma. Daarnaast werden computers met Windows 7 gebruikt voor het scannen van documenten. Als het aan de gemeente ligt, moet alles voor kerst vervangen zijn.

Microsoft is sinds half januari gestopt met het ondersteunen van Windows 7. Dat betekent dat er in de toekomst geen updates meer komen en dat op den duur beveiligingsproblemen kunnen ontstaan. In januari heeft de gemeente daarom Extended Security Updates aangeschaft. Daarmee konden de pc's nog voor één jaar beschermd worden. Dit loopt dus in januari 2021 af.

Het plan was om de 97 pc's voor juli te vervangen. Corona gooide roet in het eten, omdat de computers nodig waren voor ambtenaren die moesten thuiswerken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel