Almeerder die lachgas vervoerde, krijgt voorwaardelijke boete

ALMERE • Za 26 september 2020 | 10:09 • Zaterdag 26 september 2020 | 10:09

Een man van 22 uit Almere heeft een voorwaardelijke boete van 4.000 euro gekregen omdat hij flessen met lachgas vervoerde. Het leek hem een 'goede business' na het behalen van zijn schooldiploma.

De twintiger bracht de flessen op bestelling rond. Hij haalde lege flessen weer op en liet ze dan opnieuw vullen. Hoewel lachgas niet verboden is, is het vervoer van gevaarlijke stoffen wel aan strenge regels gebonden. De flessen moeten onder meer goed vastzitten en de ventilatie moet ook op orde zijn.

De Almeerder werd vorige zomer gecontroleerd en toen klopte er veel niet. Drie maanden later werden 46 flessen in beslag genomen. De Almeerder gaf toe dat hij fout zat en zei dat hij ervan geleerd had.

De man is daarna niet meer aangehouden en heeft nu schulden omdat zijn flessen in beslag zijn genomen. De politierechter koos daarom voor een voorwaardelijke boete. Dat houdt in dat hij die alleen moet betalen als hij opnieuw in de fout gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel