Gedupeerden boekhouder wachten nog steeds op geld

LELYSTAD • Di 29 september 2020 | 23:16 • Dinsdag 29 september 2020 | 23:16

Gedupeerden van boekhouder Aurora Doeven hopen dat er een strafrechtelijke zaak aangespannen kan worden tegen de Lelystadse. Dat bleek dinsdagavond in de uitzending van Opgelicht?!. Inmiddels zijn er negentien gedupeerden opgespoord, die veelal duizenden euro's zijn kwijtgeraakt door de wanpraktijken van Doeven.

Zij runde in het verleden een incassobureau en had tot voor kort een administratiekantoor, AD Administratie in Lelystad. Verschillende gedupeerden hebben haar de administratie laten doen, waarvan later bleek dat het niet klopte. Geld dat ze voor de ondernemers incasseerde, werd niet uitbetaald. Ook geld dat ze onder meer van haar tante leende, verdween spoorloos.

Ondanks verschillende rechtszaken is er nog nauwelijks iets van het verschuldigde geld terugbetaald aan de eisers, vertelden ze in Opgelicht?!. Omdat civiele rechtszaken niks uit lijken te halen, hopen ze er op strafrechtelijk niveau verder mee te kunnen komen.

Doeven wilde tegenover een verslaggever van het programma niet inhoudelijk ingaan op de beschuldigingen. Tegen Omroep Flevoland zei ze eerder dat het voelde alsof er een complot tegen haar liep. Ook heeft ze aangifte gedaan omdat ze door een aantal schuldeisers bedreigd zou worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel