Luisteren naar verhalen rond het Almeerderstrand

ALMERE • Zo 4 oktober 2020 | 19:33 • Zondag 4 oktober 2020 | 19:33

Verhalen over de buurtapp, ergernissen in de wijk of hoe mooi het is om aan het strand te wonen. Dit en nog veel meer verhalen van bewoners die in het Almeerse Duin wonen, zijn verwerkt in 'STIL.het strand', een voorstelling over stilte en stilstand. Bezoekers krijgen een koptelefoon en lopen langs verschillende plekken op het Almeerderstrand. Tijdens de wandeling horen zij allerlei verhalen en ervaringen van de buurtbewoners. De wandeling begint en eindigt bij het atelier van StrandLAB op het Almeerderstrand.

De verhalen van bewoners zijn bewerkt door regisseur Lieke Benders van theatergezelschap Hoge Fronten. "StrandLAB is hier net gevestigd en wil wat contacten met de buurt. Wij maken vaak theater met communities. Dus wij zijn daar met mensen in gesprek gegaan en wij voelden dat er zoveel behoefte was door de bewoners om zelf met ideeën te komen dat we dachten, nou misschien moeten wij ze het podium geven met onze theaterervaring, om daar ook vorm aan te geven. Dat is wat we gedaan hebben", aldus Benders.

De regisseur heeft de afgelopen jaren op verschillende plekken in Nederland onderzoek gedaan naar het thema stilte en stilstand. Sinds maart is Benders als 'artist in residence' actief bij StrandLAB Almere. Ze onderzocht het Almeerderstrand, de omgeving en de omwonenden. Het werk van Benders in Almere is te herkennen aan een speciale paal. "Wij hebben een stilpaal op het strand staan. Overal waar wij in Nederland die paal neerzitten, daar staan we even stil. En vanuit daar kijken we veel beter naar onze omgeving, luisteren we beter naar mensen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel