Raad steunt 21 van 35 burgerideeën op motiemarkt

LELYSTAD • Di 6 oktober 2020 | 23:30 • Dinsdag 6 oktober 2020 | 23:30

De gemeente Lelystad gaat 21 ideeën van burgers uitvoeren die de stad beter moeten maken. Daarmee is 138.000 euro gemoeid. Dat bleek dinsdagavond in het stadhuis tijdens de stemming over de motiemarkt. De gemeenteraad oordeelde over in totaal 35 ideeën. Er waren meer moties ingediend, maar een aantal werd om verschillende redenen ingetrokken.

Zo was er onder meer veel animo voor het realiseren van een zintuigenpark dat volgens raadsleden een positieve uitwerking zal hebben op de groenbeleving van de stad. Ook komt er een project om scholieren zwerfaval te laten opruimen en een hondenspeelveld.

Er wordt onderzocht of de skatebaan in het stadshart kan worden vergroot en de recreatiezaal van wooncomplex De Buizerd wordt gezelliger ingericht. Ook stemden veel raadsleden voor een herdenkingsmonument voor overleden kinderen en het ontwikkelen van een stadstrand.

De Schapenweide Warande krijgt een definitieve plek in de wijk. Dit burger-initiatief zorgt voor een bijzondere gemeenschapszin. Op de weide grazen zes schapen en lopen tal van kippen rond. Buurtbewoners ontmoeten elkaar daar.

De zogeheten motiemarkt waar burgers en organisaties ideeën of plannen voor de gemeente onder de aandacht konden brengen, werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. In totaal was er 150.000 euro beschikbaar voor de voorstellen plus een restant van 20.000 euro van vorig jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel