Dode man in Lage Vaart droeg rozenkrans en slikte risperidon

LELYSTAD • Do 8 oktober 2020 | 15:51 • Donderdag 8 oktober 2020 | 15:51

De dode man die begin september is gevonden in de Lage Vaart bij Lelystad droeg een rozenkrans en had pillen van het medicijn risperidon bij zich. Dat heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt in het programma Bureau Flevoland. De identiteit van de man is na een maand onderzoek nog niet achterhaald.

Volgens woordvoerder Maren Wonder van de politie Midden-Nederland gaat het om een blanke man. Hij is 1,85 meter lang en 25 tot 35 jaar oud. Zijn haar is kort en stekelig. De man had een plastic tas van supermarkt DEEN bij zich. Daarin zaten een Adidas-jas en de medicijnen. Risperidon remt wanen, hallucinaties en tics. Het wordt onder meer voorgeschreven aan patiënten met psychoses, schizofrenie en ernstige depressies.

Het levenloze lichaam werd op 12 september gevonden in de Lage Vaart, aan de kant van de Oostvaardersplassen, achter Hajé. De politie vermoedt dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel