Soap KPN-mast in de Punter duurt voort

LELYSTAD • Do 15 oktober 2020 | 21:34 • Donderdag 15 oktober 2020 | 21:34

De soap rond de KPN-mast in de wijk de Punter in Lelystad duurt voort. De gemeente heeft op advies van een onafhankelijke commissie bezwaarschriften de eerder gegeven vergunning ingetrokken en heeft vervolgens een nieuwe vergunning verleend. Dat geeft buurtbewoners zes weken de tijd om in beroep te gaan.

Bewoners van de wijken Boeier en Punter stapten naar de rechter toen in maart dit jaar de zendmast gebouwd werd. De vergunning hiervoor bleek al anderhalf jaar eerder, in 2018, te zijn verleend en toen maakte niemand er bezwaar tegen. De omwonenden zeggen dat ze toen niet goed geïnformeerd zijn door de gemeente over de precieze locatie van de mast.

De rechter oordeelde dat de gemeente naar de bezwaren van de bewoners moest kijken. In de tussentijd mocht de mast wel blijven staan.

De gemeente heeft nu een nieuwe vergunning verleend, omdat zij vindt dat de mast belangrijk is voor het waarborgen van een goed telecommunicatienetwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel