Verdachte grootschalige mensensmokkel blijft in cel

NOORDOOSTPOLDER • Di 20 oktober 2020 | 11:25 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 11:25

Een 42-jarige man uit Noordoostpolder die betrokken zou zijn geweest bij grootschalige mensensmokkel van Frankrijk naar Engeland mag 90 dagen langer worden vastgehouden. Dat heeft de Raadkamer van de rechtbank in Zwolle bepaald. Ook een verdachte uit Nijmegen blijft in hechtenis.

De mannen werden eind vorige maand opgepakt na een groot internationaal onderzoek. Ook in Frankrijk en Engeland werden arrestaties verricht.

Kleine bootjes
De verdachten zouden op grote schaal mensen van het Franse Calais naar het Britse Dover hebben gesmokkeld. Dat gebeurde op kleine, nauwelijks zeewaardige bootjes die door de migranten zelf moesten worden bestuurd. Bij doorzoekingen in Nederland zijn onder meer rubberboten, zwemvesten, voertuigen en geld in beslag genomen.

Crimineel netwerk
Het Europese justitiële samenwerkingsverband Eurojust sprak van een crimineel netwerk, dat de afgelopen jaren het leven van honderden migranten in gevaar heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel