Coalitie verliest meerderheid door overstap Van Luxemburg naar PVV

LELYSTAD • Di 20 oktober 2020 | 13:15 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 13:15

Het Lelystadse gemeenteraadslid Eric van Luxemburg heeft zich aangesloten bij de lokale PVV-fractie. Dat hebben Van Luxemburg en de PVV dinsdag bekendgemaakt. Daardoor heeft de Lelystadse coalitie geen meerderheid meer in de raad.

Eric van Luxemburg kwam in 2018 in de gemeenteraad van Lelystad als nummer 2 van het CDA. In oktober van dat jaar ging hij op eigen kracht verder in de raad, onder de naam Lokaal Lelystad. En in december vorig jaar sloot hij zich aan bij de InwonersPartij, die onderdeel is van het college.

Geen reden voor paniek
Door de overstap van Van Luxemburg verliest de coalitie dus haar meerderheid in Lelystad. Volgens
PVV-fractievoorzitter Ashwin van Stormbroek hoeft dat geen reden voor paniek te zijn: "Er ligt een raadsprogramma, waar een meerderheid van de gemeenteraad destijds voor heeft gestemd. Niemand heeft belang bij opnieuw een collegecrisis in onze stad, ook wij als PVV niet."

Met de komst van Van Luxemburg heeft de PVV weer drie zetels in de Lelystadse raad. De fractie begon in 2018 ook met drie zetels, tot Freddy Grin als eenmansfractie besloot verder te gaan.

De raad van Lelystad telt 15 partijen, de PVV is sinds vandaag qua grootte de vierde partij in de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel