Meer agressie tegen medewerkers St Jansdal ziekenhuis

LELYSTAD • Wo 21 oktober 2020 | 17:51 • Woensdag 21 oktober 2020 | 17:51

Medewerkers van het St Jansdal ziekenhuis krijgen steeds vaker te maken met verbale agressie en intimidatie. Door de coronacrisis moet het ziekenhuis maatregelen nemen die vaak niet leuk zijn voor patiënten. In een persbericht laat het ziekenhuis weten dat 'het korte (corona)lontje steeds vaker de kop opsteekt'.

Het St Jansdal zegt de frustraties te begrijpen, maar het onacceptabel te vinden dat die frustraties op zorgverleners wordt afgereageerd.

Angst voor zorgmijders
Het ziekenhuis maakt zich ook zorgen om patiënten die zorg mijden uit angst voor het coronavirus. Geregeld willen patiënten hun afspraak afzeggen of uitstellen. Het St Jansdal vraagt die mensen contact met het ziekenhuis op te nemen en geen afspraak af te zeggen zonder overleg. Het ziekenhuis zegt voldoende maatregelen te hebben genomen om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Bezoekers wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Het personeel dat niet achter plexiglas zit, draagt ook een mondkapje.

Meeste zorg gaat gewoon door
De meeste zorg in het ziekenhuis gaat gewoon door. Dat geldt bijvoorbeeld voor de afspraken in de poliklinieken. Wel worden sommige operaties in overleg verzet.

Het St Jansdal ziet in deze tweede coronagolf het aantal coronapatiënten toenemen. De zorg kan nu nog met de eigen medewerkers worden uitgevoerd. Het ziekenhuis verwacht de komende tijd wel extra hulp te kunnen gebruiken en is op zoek naar verpleegkundigen. Een aantal andere Flevolandse zorgorganisaties kampt wel al met een personeelstekort, door ziekte van werknemers en omdat ze soms een paar dagen moeten wachten op een coronatest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel