Coronageld helpt bij de ontwikkeling unieke steunzolen printer

FLEVOLAND • Ma 26 oktober 2020 | 17:41 • Maandag 26 oktober 2020 | 17:41

T-Soles uit Almere werkt dankzij de Corona OverbruggingsLening (COL) gewoon door aan de ontwikkeling van de 3D-printer voor steunzolen. Het bedrijf werkt aan een systeem voor het aanmeten en maken van steunzolen. Het unieke aan deze steunzolen is dat je voeten, in een scanmachine, gemeten worden met de schoenen aan. En daarna worden de steunzolen in een mum van tijd geprint.

"We zijn erg blij met het krediet. Het zorgt er voor dat we de ontwikkeling af kunnen ronden. Door de coronacrisis werden investeerders huiverig. Ze hielden het geld vast", vertelde Caroline van Heijkamp van T-Soles. "En wij moeten natuurlijk wel gewoon de rekeningen betalen. Met de lening van ruim twee ton betalen we nu personeel en ontwikkelingskosten. Maar ook de kosten voor de patenten die we verspreid over de wereld hebben kunnen we betalen. Dat gaat allemaal gewoon door, corona of niet."

Grote impact
Volgens Van Heijkamp kan het, voor Nederland unieke, scanapparaat ook heel goed gebruikt worden voor diagnostiek. Bij mensen met orthopedische klachten toont de scan precies aan wat er mis is in voet en onderbeen. De verwachting is dat de steunzolenprinter als die definitief op de markt komt grote impact zal hebben. "Het is nu allemaal handwerk, dat aanmeten en maken van steunzolen. Straks is het: klaar terwijl u wacht. Dat bespaart veel tijd en geld. Ook in de gezondheidszorg kan met onze methode veel efficiënter gewerkt worden", denkt Van Heijkamp.

Ergens volgend jaar moet het mogelijk zijn om je voeten te meten met je hoge hakken, sportschoenen of bijvoorbeeld met schaatsen aan, vertelt Van Heijkamp. "Ook kun je straks de stinkende sport-steunzolen gewoon in de wasmachine stoppen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel