Ontruiming dreigt voor Gateway Diner

ALMERE • Do 29 oktober 2020 | 10:41 • Donderdag 29 oktober 2020 | 10:41

De toekomst van het Gateway Diner-restaurant aan de Beatrixpromenade in Almere ligt in handen van de rechter. Een geldverstrekker eiste woensdag in een kort geding de ontruiming van het restaurant om het pand te kunnen verkopen. Het restaurant is overigens al enige tijd gesloten.

De geldverstrekker wil het horecapand en een woning aan de Mauritiusstraat verkopen, omdat de eigenaar een lening van ruim 700.000 euro niet heeft terugbetaald. Die had daarvoor tot eind augustus extra de tijd gekregen. "Tot op heden wordt geen cent betaald", benadrukte de advocaat van de financier en stelde dat het geduld nu echt op is.

De raadsman van de eigenaar bepleitte hernieuwd uitstel tot 1 februari volgend jaar. Zijn cliënt zou de lening dan terug kunnen betalen met de inkomsten uit een vastgoedproject waarmee de man in Dubai bezig is. Hij zou daar inmiddels een bank bereid hebben gevonden om in het project te investeren, aldus de advocaat.

De geldverstrekker liet echter blijken geen geloof te hebben in het welslagen van het project in Dubai omdat de man al vaker toezeggingen en beloftes zou hebben gedaan die hij vervolgens niet kon nakomen. "Dat gaat gewoon niet werken. Dat is gewoon fantasie", meende hij.

De rechter doet over twee weken uitspraak in het kort geding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel