Gateway Diner wordt pannenkoekenrestaurant

ALMERE • Do 21 oktober 2021 | 8:00 • Donderdag 21 oktober 2021 | 8:00

In het pand van het voormalige Gateway Diner-restaurant in het Beatrixpark in Almere Stad komt een pannenkoekenrestaurant. Dat laat de eigenaar van het pand weten. Die heeft het in februari van dit jaar gekocht. Het restaurant moet 1 januari opengaan, maar dat hangt wel af van het tempo waarin de herstelwerkzaamheden gaan.

Op dit moment staan er hekken om het markante gebouw heen. Het pand staat al enige tijd leeg, nadat de vorige eigenaar een jaar geleden moest vertrekken vanwege schulden. De ramen zijn bedekt met houten platen, omdat een groot deel is ingegooid door vandalen. Ook de binnenkant van het gebouw is vernield en dus aan een grondige opknapbeurt toe.

Herstelwerkzaamheden
Om ervoor te zorgen dat het pand niet verder gesloopt wordt, is een bewakingscamera geplaatst. De herstelwerkzaamheden duren naar verwachting tot eind dit jaar. De eigenaar gaat het pand verhuren aan de exploitant van het pannenkoekenrestaurant. Om welke partij het gaat, wil de eigenaar niet zeggen.

De vorige eigenaar van het Gateway Diner-restaurant had 700.000 euro geleend om het pand te kopen. De geldverstrekker zag vervolgens niets terug van zijn geld. Daarom koos hij ervoor om naar de rechter te stappen, die hem vervolgens gelijk gaf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel