Voedselhulporganisaties krijgen 3000 euro van de gemeente als steuntje in de rug

ALMERE • Do 29 oktober 2020 | 13:06 • Donderdag 29 oktober 2020 | 13:06

Voedselhulporganisaties in Almere krijgen van de gemeente eenmalig 3000 euro. Het geld is bedoeld om tekorten op te vangen in de voedselvoorraad. Die ontstaan omdat het inzamelen van eten moeilijker is door de coronamaatregelen.

De coronacrisis zorgt er ook voor dat de voedselhulporganisaties het drukker hebben. Meer mensen raken nu hun baan kwijt of komen vanwege een andere reden in financiële nood. De druk op de voedselbanken neemt toe.

"De voedselhulp is een onmisbare dienst en wij zijn alle organisaties en vrijwilligers dankbaar dat zij zich ook in deze tijd met ziel en zaligheid blijven inzetten. Met deze donatie willen wij ook onze waardering uitspreken", zegt wethouder Froukje de Jonge.

Geweldig gebaar
Els Wensjes van noodhulporganisatie Stichting Wensjes vindt de donatie een geweldig gebaar van de gemeente. De stichting heeft het zwaar door corona. Volgens Wensjes beginnen mensen nu weer met hamsteren waardoor er minder overschotten zijn bij de supermarkten. Ook de sponsoring door scholen en bedrijven is minder geworden. "Dat snap ik, veel organisaties hebben het nu zwaar", zegt Wensjes.

Met het geld van de gemeente kan voorlopig een nieuwe voorraad worden aangelegd. "Dat is belangrijk, want het wordt bij ons steeds drukker. Vooral flexwerkers komen bij ons langs, die hebben het echt heel zwaar."

Vorige week trok de voedselbank in Dronten nog aan de bel. De voedseldonaties daar lopen ook terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel