'Geen nieuwe besmettingen bij paardenpension'

LELYSTAD • Zo 1 november 2020 | 17:05 • Zondag 1 november 2020 | 17:05

De situatie bij de door het rhinovirus getroffen Maverick Stables in Lelystad is stabiel. Dat zegt Mariëlle Vogelaar, één van de eigenaren van de pensionstal, waar afgelopen week twee paarden zijn bezweken aan het dodelijke virus.

Volgens Vogelaar zijn er op dit moment nog drie paarden waarvan de situatie zorgwekkend is "Maar sinds donderdag hebben wij geen koortsgevallen meer gemeten. Dat is redelijk positief", vertelt ze. Bij Maverick Stables verblijven zo'n 60 paarden van particulieren. De conditie van de dieren wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Het pension blijft dicht totdat het virus is verdwenen. Hoelang dat gaat duren, kan Vogelaar op dit moment niet goed inschatten. "In principe zouden wij over een maandje weer open kunnen maar dat is nu te vroeg om daar echt antwoord op te geven. Dat is afhankelijk hoe de paarden zich houden op stal. Hoe gaat het verder, komen er nog zieke gevallen bij? Daar is het allemaal afhankelijk van."

Het is nog steeds niet duidelijk hoe het virus bij het bedrijf is binnengekomen. Volgens Vogelaar hadden de besmette paarden geen contact met elkaar. Daarom heeft ze de hulp ingeschakeld van de Universiteit Utrecht. De onderzoekers van de universiteit gaan proberen te achterhalen hoe en waar het virus is begonnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel