Paardenpension vrij van rhinovirus, zes paarden dood

LELYSTAD • Wo 9 december 2020 | 21:52 • Woensdag 9 december 2020 | 21:52

Het paardenpension Maverick Stables in Lelystad is sinds woensdag vrij van het rhinovirus. Dat schrijven de eigenaren van het pension op Facebook. In totaal zijn zes paarden ingeslapen als gevolg van het virus. Er zijn sinds 12 november geen nieuwe gevallen bijgekomen.

Naast de dode paarden zijn twee paarden ernstig ziek geworden. Die zijn nog niet vlot ter been. De eigenaren willen de komende tijd extra aandacht besteden aan de paarden om ze er weer bovenop te krijgen.

Bij het pension verblijven momenteel rond de 50 paarden. Een medewerker van Maverick Stables vertelt dat er extra maatregelen worden genomen om het virus buiten de deur te houden. Zo moeten de schoenen schoon zijn, de handen vaker worden gewassen en eens in de maand worden de stallen gedesinfecteerd. Dat is niet alleen vanwege het rhinovirus maar ook vanwege corona.

Het is nog steeds niet duidelijk hoe het virus is binnengekomen. Daarom heeft het pension de hulp ingeschakeld van de Universiteit Utrecht. De onderzoekers van de universiteit gaan proberen te achterhalen hoe en waar het virus is begonnen. De medewerker van het pension verwacht op 16 december meer duidelijkheid hierover.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel