Kanker vastgesteld bij voormalig burgemeester Adema

LELYSTAD • Wo 4 november 2020 | 20:34 • Woensdag 4 november 2020 | 20:34

Artsen hebben bij Ina Adema, voormalig burgemeester van Lelystad, kanker vastgesteld. De commissaris van de Koning van Brabant maakte dit woensdagavond zelf bekend. Tot aan het voorjaar moet de politicus enkele kuren ondergaan voor de ziekte.

Adema nam in september afscheid van Lelystad, waar ze vanaf 2016 burgemeester was. In de herfstvakantie onderging ze een operatie. Tijdens die operatie werden afwijkingen gevonden, die verder onderzocht zijn. Woensdag kwam de uitslag: een kwaadaardige tumor.

Het aangetaste weefsel is verwijderd en verdere preventieve handelingen zijn nodig in de vorm van kuren. Die ondergaat Adema begin volgend jaar.

"De behandelingen zijn gericht op volledige genezing", vertelt Adema. Tijdens deze behandelingen moet ze het wat rustiger aan doen. "Ik heb het ambt met enthousiasme aanvaard. Het welkom was warm en hartelijk. Ondanks deze tegenslag blijft mijn betrokkenheid bij en inzet voor de provincie Noord-Brabant onverminderd groot."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel