Lelystad neemt afscheid van Ina Adema

LELYSTAD • Do 24 september 2020 | 22:19 • Donderdag 24 september 2020 | 22:19

Burgemeester Ina Adema heeft donderdagavond afscheid genomen van Lelystad. Tijdens een bijzondere raadsvergadering deed zij haar ambtsketen voor de laatste keer af. Die bijeenkomst in het stadhuis werd bijgewoond door de leden van de gemeenteraad, de leden van het college, burgemeester Franc Weerwind van Almere, burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten en commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Tijdens die vergadering hielden diverse genodigden een toespraak waarbij meermaals werd aangegeven hoe jammer het is voor Lelystad dat Ina Adema vertrekt. Adema is inmiddels beëdigd als commissaris van de Koning in Brabant. "De winst van Brabant is het verlies van Lelystad", zei wethouder Janneke Sparreboom. De stad heeft volgens Sparreboom veel profijt gehad van de inzet en het bestuurlijke netwerk van Adema.

PvdA-fractievoorztter Emiel van der Herberg roemde de betrokkenheid, het empathisch vermogen en de professionaliteit van Adema. "Het profiel van de nieuwe burgemeester is al duidelijk", zei hij. "We zoeken een nieuwe Ina."

Ina Adema zelf kijkt met gemengde gevoelens naar haar vertrek. "Dat had ook best wat langer mogen duren maar soms komt er iets op je pad waar je geen nee tegen kunt zeggen." Adema wil graag aan de slag als commissaris van de Koning in Brabant maar ze vindt het allerminst makkelijk om Lelystad achter zich te laten. "Als je een aantal jaren met hart en ziel voor de stad staat, dan kun je dat niet doen als de stad niet van jou wordt. Dus deze stad is van mij geworden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel