Grootste gedeelte afvalwaterzuivering Oosterwold niet goed

ALMERE • Do 12 november 2020 | 22:21 • Donderdag 12 november 2020 | 22:21

De afvalwaterzuivering werkt bij 85 procent van de bewoners van de Almeerse wijk Oosterwold niet goed. Daardoor worden afvalstoffen onvoldoende afgebroken wat leidt tot verontreinigd afvalwater. Dat blijkt uit steekproeven die het onderzoeksbureau LeAF in opdracht van de gemeente Almere heeft uitgevoerd.

Bestaande woningen in de wijk zijn niet aangesloten op een riool. Bewoners moeten daarom zorgen voor een eigen systeem om hun afvalwater te zuiveren. Al langer is bekend dat veel van die systemen niet goed werken. Daardoor is de waterkwaliteit in de wijk niet goed. Uit eerdere controles bleek dat er daardoor te veel fosfaten in de grond komen.

Inmiddels is besloten dat toekomstige huizen in Oosterwold op het riool worden aangesloten. De huidige bewoners krijgen twee jaar de tijd om hun eigen waterzuiveringsinstallatie voldoende te laten werken. Als dat niet lukt, moet er een andere oplossing komen. In het uiterste geval worden ook zij, op eigen kosten, aangesloten op het riool.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel