Subsidieaanvraag voor zwembad De Alk valt definitief in het water

BIDDINGHUIZEN • Vr 13 november 2020 | 12:45 • Vrijdag 13 november 2020 | 12:45

De gemeente Dronten krijgt definitief geen provinciale subsidie voor de renovatie van zwembad De Alk in Biddinghuizen. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten. GS werd onlangs door de bestuursrechter op de vingers getikt omdat de vorige afwijzing van de subsidieaanvraag niet goed was onderbouwd.

Voor de subsidiepot van in totaal één miljoen euro werden 36 aanvragen ingediend. De provincie liet een Adviescommissie bepalen welke aanvragen werden gehonoreerd. Die gebruikte een puntensysteem en selecteerde zo 16 projecten. De aanvraag van Dronten, 175.000 euro voor de renovatie van De Alk, viel net buiten de boot.

Dronten wilde daarop van de provincie weten hoe het puntensysteem precies werkte, en waarom het geld niet gewoon werd verdeeld over alle goedgekeurde projecten. Volgens de provincie kon dat laatste niet, omdat sommige projecten dan niet konden doorgaan. Over het puntensysteem kwam geen opheldering.

Geen reden gegeven
Dronten stapte daarop naar de rechter. Ook daar kon de provincie niet uitleggen wat precies de reden was dat er geen geld ging naar de renovatie van De Alk. De rechter vernietigde daarop het besluit van de provincie.

De provincie heeft de aanvraag nu opnieuw beoordeeld, maar ziet opnieuw geen aanleiding om deze te belonen met meer punten. De aanvraag valt daarmee definitief in het water.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel