Coronabesmettingen dalen, maar Urk stijgt hard door

URK • Za 14 november 2020 | 16:21 • Zaterdag 14 november 2020 | 16:21

Waar de coronabesmettingen in Nederland een dalende lijn laat zien, stijgt het aantal coronagevallen op Urk juist explosief. Zaterdagmorgen noteerde het een dagrecord van 41 Urkers die positief op het coronavirus testten de 24 uur daarvoor.

Eerder deze week liet de GGD weten geen verklaring te hebben waarom de besmettingscijfers de afgelopen twee weken zo flink zijn gestegen. "Ze zijn hoog, dat valt ons ook op."

Hoogste besmettingsgraad van Nederland
Wanneer je de cijfers van de afgelopen zeven dagen bekijkt, is Urk nu naar verhouding de gemeente met de hoogste besmettingsgraad in heel Nederland. Om de honderden gemeentes in Nederland met elkaar te kunnen vergelijken worden de besmettingen omgerekend per 100.000 inwoners.

Bron: Corona Lokaal

Afname in Flevoland
Binnen een groot deel van Flevoland is sprake van een afname. Almere, Lelystad, Dronten en Zeewolde zagen na twee maanden stijging deze week eindelijk een behoorlijke daling. In Noordoostpolder bleven de aantallen afgelopen week stabiel. Maar op Urk is op dit moment een tegenovergestelde ontwikkeling zichtbaar. Het aantal positieve tests lag tot eind oktober erg laag. Urk behoorde zelfs tot de laatste paar gemeenten in Nederland waar de tweede coronagolf toesloeg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel