Voortbestaan PIT aan zijden draadje

ALMERE • Ma 16 november 2020 | 6:38 • Maandag 16 november 2020 | 6:38

Museum PIT in Almere Stad sluit mogelijk eind 2021 definitief de deuren. Omdat bezoekers niet voldoende geld opbrengen, is het museum afhankelijk van subsidie. Maar die subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid loopt eind volgend jaar af. Die bedraagt ruim 5 ton per jaar. PIT trok in 2019 bijna 50.000 betalende bezoekers.

Het museum besteedt aandacht aan de geschiedenis en het werk van de hulpdiensten. Het zit sinds 2014 aan het Schipperplein. Museumdirecteur Harry van Boven onderhandelt nu met het ministerie om de subsidie voor de komende jaren veilig te stellen.

Volgens Van Boven liggen er drie opties op tafel: doorgaan op de oude voet mét subsidie, iets anders gaan doen of helemaal stoppen. "De onderhandelingen zijn berespannend", vertelt directeur Van Boven. Hij hoopt voor het einde van dit jaar duidelijkheid te hebben.

Van meet af aan was duidelijk dat PIT niet alleen kon draaien op betalende bezoekers en dat subsidie nodig is om het museum in de benen te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel