Lokale kunstenaars gaan stationsgebied Buiten opknappen

ALMERE • Ma 16 november 2020 | 20:13 • Maandag 16 november 2020 | 20:13

Lokale kunstenaars gaan de twee spooronderdoorgangen bij station Almere Buiten opknappen. Namens de gemeente vraagt kunstorganisatie 'Arttenders' aan kunstenaars en ontwerpers met een hart voor Almere om met ideeën te komen. Geïnteresseerden kunnen tot 29 november een plan indienen. Een jury kiest uiteindelijk één ontwerp uit dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Volgens de gemeente is het gebied rondom het station het hart van het centrum van Almere Buiten. Daarom moet het aantrekkelijk worden voor bewoners, het winkelende publiek en de reizigers. Onderdeel van de plannen zijn de onderdoorgangen bij het station. Die zien er nu niet mooi uit. De bedoeling is dat er beter verlichting komt, de opstelplekken van de fietsen worden verbeterd en de omgeving wordt opgeknapt.

Genoeg ruimte voor kunst
Bij de opknapbeurt is ook ruimte voor kunst. Als voorbeeld noemt de gemeente de pilaren die de Almeerse Snoepkunstenaar in 2016 onder handen nam. De veertien pilaren die het station dragen, zijn door de kunstenaar stuk voor stuk gelinkt aan een van de veertien wijken van stadsdeel Buiten. Volgens de kunstenaar had hij voor elke pilaar twee ontwerpen gemaakt en konden bewoners destijds stemmen op hun favoriete ontwerp.

Speelkunstwerk kers op de taart
Dit is niet het eerste kunstwerk dat in de omgeving van het station komt. Het gerenoveerde centrum van Buiten krijgt meer kunst. Zo kondigde wethouder Hilde van Garderen in september aan dat het speelkunstwerk Baltimore Bend de kers op de taart van het Baltimoreplein moet worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel