Bouw solar carport op parkeerterrein Lowlands gestart

BIDDINGHUIZEN • Do 19 november 2020 | 15:10 • Donderdag 19 november 2020 | 15:10

Producent Solarfields en evenementenorganisator MOJO hebben donderdagochtend het startsein gegeven voor de bouw van een solar carport bij Biddinghuizen. Het grote terrein bij Walibi dient eens per jaar als parkeerplaats voor Lowlands, en wordt nu permanent overdekt met 90.000 zonnepanelen.

Het bouwwerk wordt volgens Solarfields de grootste solar carport ter wereld. De zonnepanelen komen op een gebied van 35 hectare en gaan jaarlijks zo’n 10.000 huishoudens van stroom voorzien.

Voor de carport worden zogenoemde bifacial zonnepanelen gebruikt. Deze kunnen aan beide kanten licht omzetten naar energie. Daardoor kunnen de panelen ook gebruik maken van het licht dat door de grond gereflecteerd wordt, en is de energieopbrengst dus groter dan bij normale zonnepanelen.

MOJO en Solarfield hebben donderdag om 11.00 uur gezamenlijk een handtekening gezet op het eerste zonnepaneel, waarmee de bouw officieel begon. Vanwege de geldende coronamaatregelen vond de aftrap zonder publiek plaats.

In mei 2021 moet de bouw van de solar carport afgerond zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel