Open brief aan inwoners Urk: volg de coronamaatregelen op!

URK • Do 19 november 2020 | 19:43 • Donderdag 19 november 2020 | 19:43

In een open brief worden de inwoners van Urk opgeroepen zich te houden aan de coronamaatregelen. De brief komt van de gemeente Urk, de GGD Flevoland, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, zorgcentrum Talma Haven en huisartsen.

Volgens de briefschrijvers kan de explosieve stijging van het aantal besmettingen op Urk alleen worden gestopt als de inwoners de coronamaatregelen serieus nemen. In de brief staat: "Het valt ons op dat een aantal mensen wel rekening houdt met de coronamaatregelen in de wachtkamer bij de dokter, maar niet in de winkel. We gaan met minder mensen naar de kerk, maar gaan wel met de hele familie op bezoek bij opa en/of oma. Urk staat bekend om de sterke sociale netwerken. Daar ligt onze kracht. Maar het is nu ook een bedreiging."

De opstellers van de brief wijzen erop dat kwetsbare Urkers in zorginstellingen moeten worden beschermd tegen het virus. Omdat de meeste besmettingen plaatsvinden in huiselijke kring, wordt Urkers gevraagd om niet meer dan drie personen thuis te ontvangen. Drukke plaatsen moeten worden vermeden.

Urkers slikken niet alles voor zoete koek
"Op Urk slikken we niet alles wat de overheid zegt voor zoete koek. Een kritische houding is niet verkeerd, maar nu komt het er op aan dat we doen wat nodig is. Laat u niet afleiden door nepnieuws. U kunt er zelf voor kiezen om corona serieus te nemen. Kleine aanpassingen in uw gedrag kunnen een groot verschil maken", zo staat in de brief.

Het aantal coronabesmettingen is de laatste weken op Urk sterk gestegen. Urk is op dit moment de gemeente met de hoogste besmettingsgraad van Nederland. De afgelopen zeven dagen zijn 220 mensen positief getest. Op één van de afdelingen van woonzorgcentrum Talma Haven zijn 14 van de 15 cliënten besmet. Ook tien medewerkers hebben corona. Bij het naastgelegen verpleeghuis 't Kompas zijn acht bewoners en drie medewerkers besmet.

De hele openbrief aan de inwoners van Urk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel