Leerlingen Ichthus College dinsdag weer naar school

DRONTEN • Vr 20 november 2020 | 16:00 • Vrijdag 20 november 2020 | 16:00

Leerlingen van het Ichthus College in Dronten krijgen vanaf dinsdag weer les op school. Het schoolgebouw aan de Jupiterweg bleef de afgelopen week uit voorzorg gesloten, nadat in het weekend bij drie docenten een coronabesmetting was vastgesteld.

Omdat deze besmette docenten de dagen ervoor veel voor de klas hadden gestaan, bestond de kans dat zij nog anderen hadden besmet. Overige docenten en medewerkers lieten zich daarom maandag testen. Daarbij werden bij de andere docenten nog vier besmettingen vastgesteld.

Volgens rector Roelof Louwsma zijn in de afgelopen week nog 4 leerlingen positief getest en het is daar verder bij gebleven. Hij heeft de ouders en de ongeveer 700 leerlingen daarom laten weten dat de lessen op school vanaf dinsdag weer hervat worden. De school heeft de interne regels aangescherpt, maar ziet verder geen aanleiding voor extra maatregelen.

De afgelopen week kregen de leerlingen thuis les via internet. Omdat ze dat al eerder hadden gehad, kon de school gemakkelijk omschakelen.

Besmettingen ook bij Helen Parkhurst omlaag
Omroep Flevoland berichtte vorige week ook over de situatie op het Helen Parkhurst in Almere. Op deze school voor mavo, havo en vwo zaten vorige week 30 leerlingen en 5 docenten thuis, omdat ze besmet bleken met corona.

Volgens de rector Hans de Wit van de school is het aantal inmiddels flink gedaald. Op dit moment zitten nog 15 leerlingen en 2 docenten ziek of uit voorzorg thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel