Actiegroep overhandigt petitie voor veilige N50 aan ministerie

NOORDOOSTPOLDER • Di 24 november 2020 | 9:52 • Dinsdag 24 november 2020 | 9:52

Een actiegroep om de N50 sneller en veiliger te maken overhandigde dinsdagmiddag 11.000 handtekeningen aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Door de coronamaatregelen werd de petitie digitaal overhandigd aan de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat.

Johan Goos van CDA Noordoostpolder en 'Actiegroep N50 snel veiliger' startte de petitie in augustus. Goos zegt dat er op de weg te veel ongelukken gebeuren. Het ministerie heeft al tien miljoen euro uitgetrokken om het gedeelte van Kampen-Noord naar Kampen-Zuid te verbreden. Daarmee wordt volgens Goos in 2022 gestart. Dat is niet snel genoeg, vinden de ondertekenaars. Zij willen dat de N50 volgend jaar al wordt aangepakt. Daarnaast vinden de ondertekenaars de wegverbreding onvoldoende.

De minister zei in september al dat het traject geen prioriteit heeft. Toch denkt de actiegroep dat de petitie wel effect heeft, omdat het onderwerp hiermee op de agenda gezet wordt. Dat is gelukt, want het onderwerp wordt op 7 december besproken tijdens een overleg van de commissie Infrastructuur en Waterstaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel