Verdachte van doden 'buurman Joop' psychisch onderzocht

LELYSTAD • Ma 7 december 2020 | 11:38 • Maandag 7 december 2020 | 11:38

De 37-jarige man die verdacht wordt van het doodsteken van ‘buurman Joop’ uit Lelystad, moet nog worden onderzocht door een psycholoog en psychiater. Zolang dat niet is gebeurd, vindt er geen inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaats. Dat bleek vandaag tijdens een zitting voor de rechtbank in Lelystad.

De verdachte blijft tot die tijd vastzitten. Dat duurt zeker tot begin maart. Dan bekijkt de rechtbank opnieuw of alle benodigde informatie beschikbaar is en of er een datum voor de rechtszaak gepland wordt.

Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Lelystad. Hij werd begin september neergestoken aan De Stellling in Lelystad. De aanleiding zou een conflict over geluidsoverlast zijn geweest.

Geliefd
De overleden man was erg geliefd bij buurtbewoners en werd liefkozend ‘buurman Joop’ genoemd. Na zijn dood werd bij zijn huis een erehaag gevormd. Ook werden bij zijn woning bloemen en kaarsjes neergezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel