Verpakkingsbedrijf wacht niet op rechter en begint met bouwen

CREIL • Di 8 december 2020 | 21:51 • Dinsdag 8 december 2020 | 21:51

Een verpakkingsbedrijf in Creil is alvast begonnen met de bouw van een nieuwe loods van 700 vierkante meter aan het Klutenpad, terwijl er nog een rechtszaak loopt van omwonenden bij de Raad van State. Dit betekent dat de eigenaar van Agro Packing Station het risico neemt dat de voorzieningenrechter van de Raad van State uiteindelijk een negatieve uitspraak doet.

"We hebben 2,5 jaar moeten wachten op onze vergunning. Het is echt nodig voor ons bedrijf om door te gaan", zei eigenaar Mark van Bruggen dinsdag in Den Haag. De Raad van State beslist volgende week over een schorsingsverzoek van de buren van Van Bruggen. Zij vechten het bestemmingsplan aan.

De buren zijn het er niet mee eens dat er van de gemeente een verwerkingsbedrijf voor agrarische producten mag komen op grond die eerst een agrarische bestemming had. Van Bruggen zit al langer met de verwerking van uien en pootaardappelen aan het Klutenpad. De gemeente heeft het bestemmingsplan daarop aangepast. De bestaande gebouwen zijn te klein, zegt Van Bruggen.

De gemeente Noordoostpolder vindt dat het verwerkingsbedrijf een gewoon agrarisch bedrijf is. Alleen de producten zijn van andere boeren afkomstig.

Voorzieningenrechter Conny van Altena vond dat een te rooskleurig beeld. Er is een veel intensiever gebruik van het terrein, zei ze. De afstand tot de buren is ruim dertig meter. Zij verwachten veel overlast van vrachtwagens met koelmotoren die ook 's nachts zouden blijven staan. Ze vrezen ook dat de loods een toekomstige mantelzorgwoning onmogelijk maakt.

"Overlast moet je voor lief nemen als je gaat wonen in een arbeidershuisje naast een agrarisch bedrijf", zei een woordvoerder van de gemeente Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel