Noodklok geluid tegen nieuwbouw Werkeiland

LELYSTAD • Za 12 december 2020 | 17:19 • Zaterdag 12 december 2020 | 17:19

Bewoners van het Werkeiland in Lelystad hebben zaterdagochtend de noodklok geluid. Ze willen een signaal afgeven tegen plannen voor nieuwbouw.

Tientallen bewoners waren zaterdag bijeen om te betogen tegen de bouw van appartementencomplexen 'Veldboom' en 'Levago'. Ze vinden dat nieuwe woningen niet passen bij de historie van het Werkeiland. De buurt dateert uit 1952 en begon als eiland voor de droogligging van Flevoland en Lelystad. De oude arbeidersbarakken zijn nu woningen.

Bewoners schrokken van tekeningen van de nieuwbouw die tijdens een commissievergadering van de gemeente werden getoond. Met de actie willen ze duidelijk maken dat ze fel tegen hoge, moderne nieuwbouw gekant zijn.

Garanties dat er geen hoge nieuwbouw gaat komen, kan wethouder Jack Schoone niet geven. Met gemeenteraadsleden was Schoone aanwezig bij de actie. "We gaan constructief met elkaar in gesprek", aldus de wethouder.

Op 16 december heeft de wethouder een bijeenkomst met de projectontwikkelaar en op 12 januari gaat de gemeenteraad vergaderen over de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel