Gemeenteraad praat toch niet over nieuwbouwplannen Werkeiland Lelystad Haven

LELYSTAD • Di 28 maart 2023 | 12:02 • Dinsdag 28 maart 2023 | 12:02

De gemeenteraad van Lelystad neemt dinsdag nog geen besluit over het eventueel wijzigen van het bestemmingsplan voor het Werkeiland in Lelystad. Met die wijziging moet hoogbouw die er gepland staat worden tegengehouden. De gemeenteraad wil wethouder Piet van Dijk de tijd geven voor gesprekken met projectontwikkelaar Levago. Pas als daar het resultaat van bekend is, komt het onderwerp weer op de raadsagenda.

De gemeenteraad zit met het dossier in zijn maag, want die is het eigenlijk eens met de bewoners van het Werkeiland. Die vinden dat een 20 meter hoog appartementengebouw dat Levago er wil bouwen daar niet past. Volgens hen tast het gebouw het historische karakter van oudste stukje van Lelystad aan. Op het Werkeiland woonden de inpolderaars van Oostelijk Flevoland in barakken.

Probleem is echter dat Levago wel in haar recht staat. Over de bouw zijn al afspraken gemaakt met de gemeente, die twee jaar geleden nog eens bevestigd zijn. Een aanpassing van het bestemmingsplan zou daarom kunnen leiden tot een schadeclaim van vele miljoenen. Wethouder Piet van Dijk kreeg daarom eerder deze maand de opdracht om nog één keer met de projectontwikkelaar in gesprek te gaan, om te kijken of die te bewegen is tot een ander plan met laagbouw. Voor de mindere inkomsten die zo'n gebouw oplevert, zou Levago dan gecompenseerd worden. Die gesprekken zijn nog niet afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel