Ondanks corona blijft dorpsquiz populair

ZEEWOLDE • Ma 14 december 2020 | 16:44 • Maandag 14 december 2020 | 16:44

De deelnemers van de dorpsquiz in Zeewolde maken zich op voor de vijfde editie van 'k wist 't. Vanaf 28 december zal het straatbeeld in Zeewolde voor een deel bepaald worden door mensen met een vragenboekje in de hand, die proberen 75 vragen over het dorp te beantwoorden.

De lustrumversie is coronaproof gemaakt. Vragen waarvoor deelnemers openbare gebouwen in moeten, zijn vervangen. "Het ophalen en inleveren van de vragenboekjes gaat volgens de coronaregels, dus één persoon komt die ophalen en terugbrengen. En met zo'n veertien mensen nakijken op één plek gaan we ook niet doen. Waarschijnlijk digitaal, de jury moet wel kunnen overleggen", zegt vraagbedenker Erik Wallenburg.

Inmiddels hebben zich al tientallen teams opgegeven. Zij krijgen drie dagen de tijd om de vragen te beantwoorden. "Die tijd hebben we echt nodig", zegt Karin van Rijn. Zij doet met haar team 'flower power girls' al vanaf het begin mee met de quiz. "We zitten soms tot diep in de nacht met elkaar te overleggen over de vragen. En als het nodig is bellen of mailen we het halve land door om antwoorden te vinden", zegt de fanatiekeling.

Van Rijn verwacht dat, ook met de coronaregels, de quiz prima te doen zal zijn. "Je hebt heel verschillende kennis nodig om de vragen te beantwoorden. Dus in je eentje red je het niet. Dat samen doen en de 'gemoedelijke' competitie geeft een enorm saamhorigheidsgevoel. En die afleiding is in deze tijd ook wel prettig."

De winnaar gaat naar huis met 444 euro en 44 cent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel