Kinderen krijgen kerstlunch op laatste schooldag voor lockdown

LELYSTAD • Di 15 december 2020 | 16:26 • Dinsdag 15 december 2020 | 16:26

Op basisschool De Triangel in Lelystad kregen de kinderen dinsdag een kerstlunch aangeboden. Ook was het hun laatste schooldag van dit jaar. Dit omdat de scholen vanwege de lockdown moeten sluiten tot 18 januari.

"We hebben gisteravond hals over kop alles nog geregeld", vertelt Juf Eline. "We zouden eigenlijk donderdag een kerstontbijt houden om het oude jaar met elkaar af te sluiten. Met behulp van de kerstcommissie en alle leerkrachten hebben we het kunnen organiseren voor dinsdag en nu zitten we hier met zijn allen."

Kinderen vinden het jammer dat ze nu vijf weken hun klasgenoten niet kunnen zien en zichzelf moeten vermaken de komende tijd. "Ik vind de kerstlunch leuk", vertelt Laura. "Ik vind het wel jammer dat ik iedereen nu weken moet missen. Ik ga de komende weken maar veel buitenspelen." Ook Finn vindt de kerstlunch leuk, maar de lockdown vervelend. "Nu kunnen we niet meer samen spelen. Ik ga nu maar thuis in mijn eentje spelletjes spelen."

Ook de leerkrachten zijn teleurgesteld en vinden het een lange periode. Vanaf 4 januari wordt het onderwijs weer hervat met online-lessen tot het einde van de lockdown.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel