Flevo Bouw maakt woningen af na faillissement Hettebouw

FLEVOLAND • Wo 16 december 2020 | 21:17 • Woensdag 16 december 2020 | 21:17

Flevo Bouw gaat zo'n 100 woningen in Flevoland afmaken, die door het faillissement van Hettebouw uit Marknesse niet zijn afgebouwd. Dat heeft verzekeraar Woningborg aan de toekomstige bewoners laten weten. Flevo Bouw is een bouwcombinatie van Evertsen uit Zwolle en Van Pijkeren uit Ommen.

De bouw van de ruim 100 onafgebouwde woningen ligt door het faillissement van Hettebouw al maanden stil. Eén project, 'Tulp 2' in Oosterwold, moet zelfs nog vanaf de fundering worden opgebouwd. Cascowoningen in de projecten 'Tulp 1' en 'Flamingopoort' in Oosterwold, 'Stamersbospoort' in Overgooi en 'Almeers Glorie' in Poort moeten ook nog worden afgebouwd. Ook gaat Flevo Bouw een aantal huizen voltooien aan de Wederiklaan in Lelystad, de Hooiwagen in Bant en de Fuchsia in Ens.

Directeur Wytzejan de Jong van Woningborg was lang op zoek naar een geschikt bouwbedrijf, omdat de projecten bestaan uit verschillende type woningen. "Dat moest even goed uitgezocht worden. Daarnaast willen we dan een zorgvuldige vergelijking maken tussen de diverse aannemers." De Jong ziet in Flevo Bouw een betrouwbare partner die zijn afspraken nakomt. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze combinatie van beide bouwbedrijven in staat is om dit goed af te ronden."

De afspraken die de kopers met Hettebouw hebben gemaakt blijven intact. Woningborg verwacht dat een groot deel van de huizen volgend jaar kerst klaar kan zijn. "De bouwer maakt een planning in overleg ook met de kopers." De Jong schat wel in dat het afbouwen van 'Flamingopoort', 'Tulp 1' en 'Tulp 2' mogelijk meer tijd in beslag zullen nemen. "Dat zullen de projecten zijn die het meest complex zijn."

Woningborg en Flevo Bouw houden in januari nog online bijeenkomsten met de kopers van de huizen. Het bouwbedrijf maakt vervolgens individuele afspraken met de toekomstige bewoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel