Hoge coronacijfers in Zeewolde door bemettingsclusters bij twee bedrijven

ZEEWOLDE • Di 22 december 2020 | 19:19 • Dinsdag 22 december 2020 | 19:19

Het sterk oplopende aantal positieve coronatesten in Zeewolde is voor een deel terug te leiden tot twee bedrijven. Dat meldt de gemeente Zeewolde op Facebook. De gemeente zocht contact met GGD Flevoland nadat er maandag op één dag 45 positieve tests gemeld werden. Dat was met afstand een recordaantal voor Zeewolde.

Om welke bedrijven het precies gaat en of zij met verdere maatregelen te maken hebben gekregen kon een woordvoerder van de GGD dinsdagavond nog niet zeggen.

Het zijn voor zover bekend de eerste twee bedrijven in Flevoland waar de GGD met zekerheid besmettingsclusters heeft geconstateerd. Wanneer aangetoond wordt dat een bedrijf het niet zo nauw neemt met de coronaregels op de werkvloer, kunnen er waarschuwingen of boetes uitgedeeld worden.

In deze gevallen is dat niet aan de orde geweest, aldus de gemeente Zeewolde: Sluiting van een bedrijf is eventueel aan de orde als het zich aantoonbaar niet aan de geldende coronamaatregelen heeft gehouden. De burgemeester moet dan eerst een voornemen tot sluiting bekend maken, hierop is een zienswijzeprocedure mogelijk, afhankelijk van de zienswijze bepaalt de burgemeester dan of het bedrijf gesloten wordt. Bij deze clusters van besmettingen was hier geen aanleiding toe."

De besmettingscijfers in Zeewolde zijn de afgelopen week meer dan verdrievoudigd ten opzichte van een week eerder. De laatste zeven dagen testten 174 Zeewoldenaren positief op corona. De week ervoor waren het er nog 55.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel