Urker gemeenschap organiseert feestelijke activiteiten voor jongeren

URK • Do 24 december 2020 | 8:25 • Donderdag 24 december 2020 | 8:25

Op Urk wordt de komende twee weken een groot aantal activiteiten voor jongeren georganiseerd. De gemeente heeft het over 'evenementen die Urk samenbinden'. De evenementen zijn het resultaat van gesprekken tussen de gemeente en de jongeren.

De gesprekken werden gehouden nadat het verschillende weekenden onrustig was op Urk. Meerdere jongeren vertelden aan Omroep Flevoland dat het sluiten van de jeugdhonken voor veel frustratie zorgt. "We werken de hele week hard, en in het weekend vinden we het fijn om het gezellig te maken. Dat kan nu niet, en daarom staan we hier op straat", vertelde één van hen.

Daarom zet de Urker samenleving zich in om activiteiten voor de jongeren te organiseren. Zo wordt er op 31 december op initiatief van de gemeente een virtueel eindejaarsfeest georganiseerd. Maximaal 200 jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen zich daarvoor aanmelden. Online wordt er dan gedanst, geborreld en zelfs vuurwerk afgeschoten. Ook staan er die avond verschillende spelletjes op de planning. Wie zich aanmeldt, maakt automatisch kans op prijzen zoals een Virtual Reality bril. Deze prijzen worden tijdens het evenement uitgereikt.

Daarnaast kunnen mensen in groepjes van twee tot acht personen gratis een online escaperoom spelen. Wie dat wil kan daar vanaf 24 december al gebruik van maken. De escaperoom blijft tot en met 2 januari beschikbaar.

Ook andere organisaties hebben activiteiten opgezet om de feestdagen coronaproof te vieren. Zo organiseert Caritas (jeugd- en jongerenwerk Urk) mountainbike-sessies, lasergamen en sporten in het Wilhelminapark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel