Gemeente nu ook partij in rechtszaak om grond Marknesse

NOORDOOSTPOLDER • Wo 23 december 2020 | 22:23 • Woensdag 23 december 2020 | 22:23

De gemeente Noordoostpolder is vanaf nu officieel partij in een rechtszaak over het eigendom van grond voor nieuwbouw in fase 3 van Marknesse Zuid. De gemeente kocht deze grond in 2016 van de Rabobank en heeft delen ervan daarna aan ontwikkelaars en particulieren doorverkocht. De verkoop van de grond stagneerde afgelopen zomer, toen duidelijk werd dat er tussen de Rabobank en een projectontwikkelaar uit Twente nog een hoger beroepszaak over het eigendom van de grond liep.

Omdat de gemeente de grond door de ontstane onzekerheid niet meer kon verkopen en daarmee de dupe is geworden van het nieuw opgedoken conflict, wilde Noordoostpolder graag als belanghebbende worden toegevoegd aan de zaak. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dat verzoek nu gehonoreerd. Dit betekent dat Noordoostpolder en Rabobank vanaf nu samen tegenover de projectontwikkelaar staan die formeel nog aanspraak op de grond maakt. De Rabobank wil dat het Hof bekrachtigt dat de bank in 2016 terecht eigenaar van de grond is geworden. De gemeente Noordoostpolder eist hetzelfde.

Eerder deze maand werd bekend dat het nog wel drie jaar kan duren voor er zekerheid in de zaak komt. De eerstvolgende zitting staat bijvoorbeeld pas gepland in september volgend jaar. Omdat de onzekerheid nog zo lang blijft bestaan en er in Marknesse veel behoefte aan nieuwbouwwoningen is, heeft de gemeente inmiddels besloten elders bij het dorp nieuwe kavels te ontwikkelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel