Lichtshow vanaf WTC-toren met oud en nieuw

ALMERE • Ma 28 december 2020 | 13:00 • Maandag 28 december 2020 | 13:00

Met een lichtshow vanaf de WTC-toren en een bijbehorende livestream van 21.00 tot 01.00 uur kunnen Almeerders toch een spetterend oud en nieuw vieren. Het coronacollectief Allyblijftbinnen heeft zich opnieuw hard gemaakt voor een digitaal feestje, zegt Stefano Hennevelt.

Vanwege de coronamaatregelen valt het reguliere nieuwjaarsfeest in het water. Er is een vuurwerkverbod en Nederland zit nog steeds in de lockdown die premier Rutter half december afkondigde.

'Ietsje meer en ietsje beter'
Tijdens Koningsnacht hadden de betrokken Almeerders een vergelijkbaar evenement. Toch wordt er nu nog iets groter uitgepakt, aldus Stefano Hennevelt. Volgens hem wordt het met oud en nieuw "ietsje meer en ietsje beter", zodat de lichtshow zelfs in Lelystad en Amsterdam te zien is.

De livestream zal te zien zijn via de televisie op KPN en Ziggo. Ook kan er gekeken worden via de website van het collectief.

De Almeerders van Allyblijftbinnen hebben dit jaar meer evenementen in hun stad georganiseerd. Zo gingen ze tijdens de eerste lockdown met een muziekboot langs een bejaardentehuis, gaven ze een feestje voor de stad tijdens koningsnacht, organiseerden ze een moederdagactie en gaven ze een weekend lang voorstellingen in een verstopt amfitheater.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel