Woning drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

BANT • Di 29 december 2020 | 14:55 • Dinsdag 29 december 2020 | 14:55

Een woning aan de Korte Omgang in Bant wordt voor drie maanden gesloten, omdat daar een hennepkwekerij is ontdekt. Dat heeft burgemeester Jan Westmaas van de gemeente Noordoostpolder besloten.

De plantage werd op 10 december ontdekt door de politie. Volgens de gemeente was er sprake van verhoogd brandrisico, omdat de stroomvoorziening voor de kwekerij illegaal aangepast was.

Burgemeesters mogen op basis van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs worden aangetroffen. Volgens de gemeente wordt dat in Noordoostpolder ook altijd gedaan, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

Over een sluiting van een woning elders in Noordpoostpolder loopt nog een rechtszaak. De rechter besloot onlangs dat de burgemeester een woning in Emmeloord niet zomaar had mogen sluiten, omdat daar behalve een verkoper van drugs ook zijn moeder en minderjarige zusje wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel