Sporten, gamen en online feesten om jeugd bezig te houden

FLEVOLAND • Wo 30 december 2020 | 12:46 • Woensdag 30 december 2020 | 12:46

Sporten, gamen en online feesten; verschillende Flevolandse gemeenten en maatschappelijke instellingen organiseren de laatste dagen van 2020 activiteiten voor jongeren. Daarmee wordt er gehoor gegeven aan de oproep van de Vereniging van Nederlandse gemeenten om activiteiten voor jongeren te organiseren tijdens de coronacrisis in de decembermaand en de maanden erna.

Jongeren uit Urk, Almere en zestig andere gemeenten nemen het de komende dagen online tegen elkaar op en strijden voor de Eindejaarscup 2020. Ze spelen online het voetbalspel FIFA21. Een initiatief van 'Gamen met de politie'. De politie hoopt de jongeren zo iets te doen te geven, waardoor ze buiten geen onrust gaan stoken. Op oudejaarsavond is de finale. De hoofdprijs is een Playstation 5. De wedstrijden zijn ook te volgen via het livestreamplatform Twitch.

In Almere, Zeewolde en Dronten worden allerlei sportactiviteiten georganiseerd. In Zeewolde is woensdag onder meer Sportbattle 2.0. Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kunnen gratis meedoen aan sportactiviteiten zoals padel, tennis, hockey en verschillende dansworkshops. In Noordoostpolder kunnen jongeren met elkaar de mountainbikeroute in het Kuinderbos verkennen. Op Urk mogen jongeren tot zeventien jaar woensdagavond lasergamen in het Wilhelminapark.

Nieuwjaarsfeesten
Ondanks alle coronamaatregelen vindt rond de jaarwisseling wel een aantal nieuwjaarsfeesten plaats. In Almere organiseert Allyblijftbinnen een lichtshow vanaf de WTC-toren. De lichtshow is te volgen via een livestream.

Almere en Lelystad sluiten zich daarnaast aan bij het landelijke initiatief Goodbye2020, het alternatieve online nieuwjaarsfeest voor jongeren. Het digitale festival bestaat uit tientallen verschillende streams waaraan honderden Nederlandse artiesten en organisaties meewerken.

Op Urk wordt er ook een virtueel eindejaarsfeest georganiseerd. Maximaal 200 jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen zich daarvoor aanmelden. Online wordt er dan gedanst, geborreld en zelfs vuurwerk afgeschoten. Ook staan er die avond verschillende spelletjes op de planning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel