Dronten krijgt 'paardenboulevard' door verhuizing manege

DRONTEN • Zo 3 januari 2021 | 19:52 • Zondag 3 januari 2021 | 19:52

De verhuizing van de Flevomanege in Dronten wordt na jaren van praten nu echt concreet. De manege op de huidige locatie aan De Zuid voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en de gemeente wil daar woningen bouwen. De nieuwe manege moet dan aan de Wisentweg komen naast het Paardensportcentrum Dronten en de Paardenplaats, de afdeling van hippische bedrijfskunde van de Aeres Hogeschool. Zo ontstaat er een paardenboulevard, waar de drie bedrijven straks gaan samenwerken.

Het is de bedoeling dat ze elkaar aanvullen om de professionele en hobbymatige kant van de paardensport te organiseren. Een unieke samenwerking die bijzonder is in de hippische sector, volgens de bedrijven.

Wedstrijden op topniveau
De Flevoruiters krijgen op de nieuwe locatie een ruime manege en paardenbak, waarmee naast rijlessen ook weer wedstrijden en veilingen op topniveau georganiseerd kunnen worden. Er komt geen paardenstalling, hiervoor wordt die van het Paardencentrum gebruikt. Dat ziet de nieuwe manege daardoor niet als concurrentie. Het bedrijf richt zich op pensionstalling en het africhten van paarden. Voor evenementen is het Paardencentrum te klein. Daarom is de Flevomanege een welkome buurman.

Waardevol voor studenten
Aeres heeft naast het Paardencentrum nu al een Paardenplaats, waar studenten dagelijks te vinden zijn voor de verzorging van de paarden. Ook voor hen zijn de activiteiten die de Flevomanege gaat organiseren waardevol, omdat ze hiermee praktijkervaring kunnen opdoen. De vakgroep hippische bedrijfskunde in Dronten telt 250 studenten uit binnen en buitenland. Een breder pakket maakt Aeres voor studenten interessanter is de verwachting.

Wanneer de schop de grond in gaat, is afhankelijk van hoe snel het plan de gemeenteraad doorkomt. Gert Naber van de Flevomanege hoopt dat de nieuwe manege er eind volgend jaar staat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel